جنسیت سازی پارچه در طراحی لباس
جنسیت سازی پارچه یکی از همین مهارت های جذاب و کاربردی در صنعت طراحی لباس محسوب میشود. تکنیک جنسیت سازی به شما کمک میکند تا بتوانید علاوه بر ترسیم جنس و طرح پارچه، چین و چروک ها و دیگر جزئیات طرح مورد نظرتان را به طور دقیق، رسم نمایید. درواقع جنسیت سازی به معنای تعیین جنس و بافت پارچه در طراحی است.
در صنعت پوشاک و نساجی، انواع پارچه با بافت ها و تراکم های متفاوتی وجود دارد. هر کدام از این پارچه ها به نحو خاصی بر بدن قرار گرفته و نمایش مییابند. از انواع پارچه میتوان به مخمل، لمه، چرم، ساتن، دیسکو، جین، گیپور، بافت، خز، حریر، فوتر، ورنی و ... اشاره کرد.
یک طراح لباس موظف است علاوه بر ترسیم اصولی لباس، باید نوع بافت و جنس پارچه را نیز به مخاطب یا مشتری بفهماند. در صورتی که به این موضوع توجه نشود، در مرحله برش پارچه به منظور دوخت طرح، ممکن است پارچه نادرستی انتخاب شود که نتواند آن زیبایی طرح را نمایش دهد. برای آنکه بتوانید مبحث جنسیت سازی لباس را به طور کامل و اصولی فرا بگیرید، لازم است که در دوره های حضوری یا آنلاین شرکت کنید.
در کلاس آموزش طراحی لباس در تبریز، این مبحث به طور کامل به هنرجویان شرکت کننده در دوره، آموزش داده میشود.
برای اجرای تکنیک های جنسیت سازی در طراحی لباس به ابزارهایی نظیر کاغذ، پاک کن، مداد رنگی، خودکار، ذغال، گواش، مارکر، آبرنگ و پاستل گچی احتیاج دارید. هر کدام از این ابزارها و یا ترکیب آنها با یکدیگر قادر به نمایش نوع خاصی از بافت پارچه هستند. علاوه بر این ها، میتوانید از تکنیک کلاژ نیز بهره بگیرید. البته پیشرفت تکنولوژی و فناوری در این حوزه باعث شده که فرایند طراحی لباس خیلی سریعتر و آسانتر از گذشته صورت گیرد.