عکاسی از آذرخش
عکاسی از آذرخش یکی از هیجان انگیزترین کارها در دنیای عکاسی میباشد. مهمترین نکتهای که در این کار وجود دارد، رعایت نکات ایمنی است. مطمئن شوید که مکانی که برای عکس برداری انتخاب کردهاید، کاملا از گزند صاعقه، امن باشد.
تجهیزات لازم برای عکاسی از آذرخش
داشتن یک دوربین DSLR یا دوربین بدون آینه به همراه سه پایه، مهمترین وسیله برای عکاسی از آذرخش است. دوربین موردنظرتان باید امکان تنظیم کنترل دستی برای سرعت شاتر، دیافراگم و ISO را داشته باشد. همچنین علاوه بر فرمت JPEG، گزینهای برای فایل های RAW نیز دارا میباشد.
برای عکاسی از رعد و برق، باید از سرعت شاتر طولانی استفاده کنید. درصورتی که برای این فرایند سه پایه نداشته باشید، میتواند منجر به لرزش عکس شود. برای لنز عکاسی نیز توصفیه میشود از لنزهای زوم بجای پرایم استفاده کنید. برا عکسبرداری از ابرهای بالاسر نیز داشتن یک لنز با زاویه واید بهتر از یک تله فوتو است.
از دیگر تجهیزات موردنیاز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کابل یا یک کنترل از راه دور مادون قرمز
- چراغ قوه
- یک پارچه لنز یا حوله لنز
- ماشه دوربین MIOPS
یافتن مکان مناسب برای عکاسی از صاعقه
برای یافتن مکانی با پیش زمینه خوب، باید از قبل برنامه ریزی کنید. چند نقطه خوب را در نزدیکی محل زندگیتان در نظر داشته باشید تا بتوانید لحظهای برای عکاسی از رعد و برق یا صاعقه به آنجا بروید. اگر هم در سفر هستید مکان های مناسب برای عکاسی از طوفان را در صورت شروع آنها در نظر بگیرید.
تنظیمات دوربین برای عکاسی از رعد و برق
هنگامی که به محل موردنظر رسیدید، دوربینتان را بر روی سه پایه قرار داده و تنظیمات دوربین زیر را پیکربندی کنید:
دستیابی به فوکوس: لنز خود را روی فوکوس دستی تنظیم کرده و سپس تا بینهایت فوکوس کنید. همچنین مطمئن شوید که تصویر بر روی LCD عقب واضح به نظر میرسد.
تنظیم ISO دوربین: ISO دوربین خود را روی حالت base یا همان کمترین مقدار تنظیم کنید.
قرار دادن دوربین روی حالت Manual: زیرا صاعقه ها هرلحظه باعث روشن شدن منطقه میشوند و ممکن است دوربین شما نوردهی نادرستی داشته باشد.
تنظیم سرعت شاتر: اگر سرعت شاترتان زیاد باشد (مثلاً 5-30 ثانیه)، امکان ثبت بیش از یک صاعقه در تصویر ایجاد شده اما پیش زمینه روشنتر میشود. در صورتی که سرعت شاتر دوربینتان کم باشد (مثلاً 1 تا 3 ثانیه)، پیشزمینه بسیار تیرهتر میماند اما عکاسی از رعد و برق دشوارتر میشود.
تنظیم دیافراگم لنز: اگر چیزی نزدیک به پیشزمینه ندارید، با دیافراگم f/5.6 تنظیمات خود را شروع کنید. اما اگر سوژهای در پیشزمینه دارید، از دیافراگم کوچکی برای به دست آوردن عمق بیشتر میدان استفاده کنید.
استفاده از دستگاه تریگر رعد و برق یا فاصلهسنج: بواسطه تریگر رعد و برق، دستگاه به محض تشخیص صاعقه به طور خودکار نوردهی را شروع میکند.
بررسی تصاویر: هنگامی که در یکی از عکسهای خود یک رعد و برق گرفتید، تصویر را مرور کرده و مطمئن شوید که تنظیمات به درستی صورت گرفته و صاعقه در معرض دید است.
تمامی تکنیک های عکاسی از آذرخش در کلاس آموزش عکاسی در تبریز به علاقه مندان به طور کامل آموزش داده میشود.